Over ons

CTVrede

CTVrede is in 1996 gestart met haar eerste inland containerterminal in Zaandam. CTVrede vestigt zich in de oude stoommeelfabriek ‘De Vrede’ uit 1918.

Dit familiebedrijf is inmiddels uitgegroeid tot 2 terminals: Corsicaweg in Amsterdam en HoogTij in Westzaan. CTVrede is samen met logistiek dienstverlener Gam Bakker de eerste vestigen op het nieuwe bedrijventerrein HoogTij in Westzaan aan het Noordzeekanaal in het havengebied van Amsterdam.

Bekijk terminals

Missie van CTVrede

De missie van CTVrede is om de goederenstroom van haar klanten te ontzorgen op een sustainable wijze. Hierbij heeft CTVrede altijd de focus gehad op de lange termijn van de organisatie en haar omgeving. Dit vertaalt zich terug in de 5 kernwaarden waar wij als organisatie voor staan:

  • Betrouwbaar; Betrouwbaar, professioneel & transparant
  • Duurzaam; Verantwoord, toekomstbestendig & loyaal
  • Flexibel; Aanpassingsvermogen, creatief & hands-on
  • Betrokken; Betrokken bij de regio, onze medewerkers, partners en klanten.
  • Innovatief; Innovatief & een beetje rebels

 

Kernwaarden van CTVrede

Onze kernwaarden:

Betrouwbaar

Betrouwbaar, professioneel & transparant

CTVrede is door haar jarenlange ervaring in de containerlogistiek een betrouwbare partner voor uw supply chain. Naast onze kennis en ervaring zorgen de strategische ligging van onze terminals in het Noordzee kanaal gebied, nauwe samenwerking met lokale partners en dagelijkse afvaart voor een professionele, betrouwbare en tijdige levering van uw container.

Duurzaam

Verantwoord, toekomstbestendig & loyaal

CTVrede staat voor verantwoord en duurzaam ondernemen in de breedste zin van het woord. Dit betekent dat wij oog hebben voor mens, milieu en veiligheid, zowel nu als in de toekomst. Enerzijds betekent dit dat wij bijvoorbeeld investeren in milieubewuste transportmodaliteiten waarmee we een lagere CO2 uitstoot realiseren. Anderzijds hebben wij oog voor het welzijn van onze medewerkers. We zorgen voor een gezonde en veilige werkomgeving, stimuleren de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers en streven naar een duurzame inzetbaarheid.

Flexibel

Aanpassingsvermogen, creatief & hands-on

Logistiek is altijd in beweging en CTVrede beweegt hierin mee. Wij hebben het aanpassingsvermogen om snel te handelen en problemen op te lossen.

Betrokken

Betrokken bij de regio, onze medewerkers, partners en klanten.

CTVrede is betrokken bij haar klant. Juist in het internationale speelveld waarin wij actief zijn onderscheiden wij ons door kennis van de lokale regio. Daarom kiezen we voor persoonlijk contact en langdurige samenwerkingen. Dit geldt ook voor de samenwerking met onze partners en medewerkers. Wij streven er dagelijks naar de ‘menselijke maat’ terug te brengen in de samenwerking.

Innovatief

Innovatief, ondernemend & een beetje rebels 

CTVrede durft het anders te doen en af te wijken van de gebaande paden. Wij durven te leren en met vernieuwende oplossingen te komen om onze dienstverlening te verduurzamen en nog beter te laten aansluiten op de behoeften van onze klanten en omgeving. Deze ondernemende geest heeft bijvoorbeeld geleid tot de opening van HoogTij en de samenwerking met Sendo Shipping.

Toekomstbestendige schepen

In 2020 heeft Sendo Shipping twee nieuwe schepen gebouwd om voor CTVrede het transport tussen Amsterdam en Rotterdam te verzorgen. Dit zijn de ms Sendo Mare en ms Sendo Nave. Deze twee schepen zijn de grote broers van ms Sendo Liner; ‘KNVTS Schip van het jaar 2019’. De basis van deze innovatieve en toekomstbestendige schepen zijn hetzelfde, de afmetingen zijn een slag groter; met zijn 122,75 bij 14,20 meter en 4 meter laaddiepte zorgen de schepen voor ruim 5.100 ton laadvermogen per schip.

Het casco is gebouwd voor zestien lengtes. Beide schepen zijn uitgerust met een ballastsysteem dat vanuit het stuurhuis bedienbaar is, hier kunnen de schepen eerder vierlaags varen op het Amsterdam-Rijnkanaal of naar Antwerpen.

Innovatieve schepen

Er zijn veel innovaties op de nieuwe schepen. Ceylan Düzdüsen, directeur van CCM3, bevestigt de uitspraken van Van der Meer in de Binnenvaartkrant over het vaargedrag: “Het casco glijdt veel beter door het water. De kop is eigenlijk een soort voetbal. Gestroomlijnder, sneller en met minder weerstand. Zo stabiel en zuinig als het schip ligt en vaart, heb ik met een ander schip nog niet meegemaakt.”

CTVrede en Sendo Shipping zijn blij met de samenwerking en het resultaat dat neergezet is met het in de vaart brengen van deze twee innovatieve schepen. Een mooie stap in duurzaamheid en toekomstbestendigheid voor beide partijen! Met deze twee nieuwe schepen biedt CTVrede zeer duurzaam en betrouwbaar transport aan voor de lange termijn.