Douanefaciliteiten

Douanefaciliteiten

CTVrede is uw ideale douaneagent en garandeert een efficiënte douaneafhandeling doordat wij de beschikking hebben over diverse vergunningen en in-house expertise.

AEO – & Douane-entrepot C vergunning

Al onze terminals zijn AEO-gecertificeerd en hebben de beschikking over een Douane-entrepot C vergunning. Hierdoor is het mogelijk om uw douanezaken sneller af te handelen en uw douanegoederen tijdelijk op te slaan op onze terminals.
Daarnaast bent u verzekerd van een correcte afhandeling van uw douaneformaliteiten.

Opmaken douane-documentatie

Wanneer u goederen importeert of exporteert komt daar het nodige papierwerk bij kijken. CTVrede ondersteunt u graag bij de afhandeling van uw douanezaken en het opmaken van de juiste documentatie. Wij kunnen alle noodzakelijke documenten voor u opmaken op basis van de geldende wet- en regelgeving:
• Inklaren van import goederen (IMA)
Bij het importeren van goederen buiten de Europese Unie (EU) dienen de goederen onder een douaneregeling geplaatst te worden, middels een douaneaangifte in het elektronische aangiftesysteem (AGS) bij de Douane. Meestal spreekt men hier van het vervullen van de douaneformaliteiten voor plaatsing onder de regeling: in het vrije verkeer brengen, waarbij u te maken krijgt met toepassing van wettelijk verschuldigde rechten, zoals douanerechten en BTW.
• Het opmaken van uitvoerdocumenten (EX-A / EU-A / T2 / T2L)
Bij het exporteren van goederen buiten Europa heeft u recht op het 0% Btw-tarief. U moet dan uiteraard wel kunnen aantonen dat de goederen Europa hebben verlaten. Met een EX-A of EU-A document bewijst u dat dit het geval is. Een douanedocument wordt niet voor niets vaak een uitvoerdocument genoemd. Het bepaalt de status van de aangifte bij de Douane.
• Het opmaken van Transit documenten T1
Een T1 document is nodig wanneer niet-unie goederen binnen de Europese Unie vervoerd gaan worden. Een voordeel van een T1 document is dat de (eventuele) invoerrechten en BTW pas betaald dienen te worden in het land van inklaring en niet waar de goederen de Unie binnenkomen.
• Het opmaken van diverse certificaten zoals ATR, Eur1, Certificaat van Oorsprong en Legaliseren van de Facturen en andere documenten
• Tijdelijk opslaan van goederen in eigen douane-entrepot door middel van IIA vergunning
• Vergunning Domicilieringsproces (DOMPROC) / DEN regeling
CTVrede biedt de mogelijkheid om containers documentloos vanuit Antwerpen of Rotterdam over te brengen naar onze terminals. Hierdoor kunnen wij snel en correct uw containers vanuit de zeehavens overbrengen naar onze terminals. Hiermee voorkomt u vertragingen in uw supply chain en extra kosten. Na aankomst op onze terminal kunt u besluiten om de goederen over te brengen naar uw eigen entrepot of deze in te klaren.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden? Heeft u een specifiek vraagstuk of gebied van douane of bent u benieuwd naar onze tarieven? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op via de contactpagina.